Het verwerken van organische meststoffen

Bij Tontrans kunt u terecht voor de verwerking van organische meststoffen. De vaste mest wordt na het scheiden verder verwerkt. Dit gebeurt bij onze zusteronderneming Orgamex B.V., door middel van tunnelcompostering. Organische meststoffen zijn erg belangrijk voor de vruchtbaarheid van de aarde. Deze meststoffen zijn een eenvoudige en duurzame oplossing voor het voedselprobleem op de aarde. Onze organische meststoffen leveren wij als droge en stapelbare mest op de door u aangewezen locatie en op de door u gewenste tijd.

De mobiele mestscheider

Zowel de mestscheiding als het afvoeren en exporteren van de mest verzorgen wij graag voor u. Onze mobiele mestcentrifuge maakt het mogelijk om mest op uw boerderij te scheiden. Er blijft dan een vaste fractie en een dunne restvloeistof over.

Omdat de vaste fractie de meeste nutriënten bevat en deze vervolgens in eigen beheer wordt bewerkt en exportwaardig gemaakt wordt, voldoet deze mest aan alle voorwaarden om naar buitenlandse akkerbouwgebieden vervoerd te worden. We werken nauw samen met andere bewerkers. Hierdoor voldoet u als veehouder of producent aan de mestverwerkingsplicht.

Duurzaam mestverwerken?

Sustainability en duurzaam ondernemen speelt een steeds grotere rol. Tontrans onderneemt actie om onze planeet te beschermen en leefbaar te houden voor de toekomstige generatie. We maken grote stappen op het gebied van duurzame mestverwerking. Wilt u ook duurzaam mestverwerken? Neem dan contact met ons op!